Anime Legends
Minden ami anime :)

MENÜ

A 13-osztag

 I. osztag

Jamamoto-Genrjúszai Sigekuni                                            krizantém   

index.png

A történetben akkor került harcba legelőször, mikor Ichigoék akarták megszöktetni Rukiát. Shunsuival és Ukitakevel is meg kellett küzdenie, akik egykoron a tanítványai voltak, nagy harcra azonban nem került sor. Az ál-Karakura városban Kira-t és társait védte meg a Halibel fracciónjai által létrehozott lénytől. Ő is nagyon megdöbbent, mikor a vaizardok feltűntek a harctéren. Miután a vaizardok is kudarcot vllottak Aizennel szemben, Yamamotonak kellett vele megküzdenie, de először Wonderweisszel gyűlt meg a baja, aki magába pecsételte Yamamoto kardjának erejét. A főkapitány puszta kézzel is legyőzte Wonderweist, de annak halála után, Yamamoto zanpakotojának ereje kitört a testéből és Yamamoto-t telibe találta, aki így harcképtelen lett. Aizen bukása után kiderül, hogy Yamamoto csak a bal karját veszítette el és továbbra is ő marad a főkapitány.

 

2.osztag

 

Sihóin Joruicsi                                                                    tulipán

index.pngSoi Fon a 2.osztag kapitánya. Ő egy harcra született nő. Nem érdekli kivel kell harcolnia. Ő harcol. Yoruichi volt a mestere. Miután eltűnik Soi Fon megfogadta, hogy egy nap amikor megtalálja, legyőzi őt. A 2. espada, Barragan egyik arrancarjával harcolt és besegített az alkapitányának is. Ezután Barragannal kerültek szembe, de túl erősnek bizonyul hozzájuk képest. O.Marechiyo kérte Soi Font, hogy emeljék a korlátot, hogy teljes erővel harcolhassanak Barragan ellen, de Soi Fon elmondta neki, hogy már most a maximum erejüket használják. Miután Barragan használta zanpakutoját, Soi Fon elvesztette bal karját. A ban-kait is használta, azonban nem okozott súlyosabb sérülést Barragannak. Később a vaizard Hachival győzték le Barragant. Majd Aizen őt is legyőzte.

 

 

 

3.osztag

 

 

Ótoribasi Ródzsúró 

 

 Icsimaru Gin                                                                                                              körömvirág

index.png

 

Különleges kapcsolat fűzi Matsumoto Rangiku-hoz, a 10. osztag hadnagyához. Gin egyszer megmentette az akkor még kislány Rangiku életét, s ő az egyetlen, akivel jó a viszonya. Gin azonban a rossz oldalon áll, Aizen parancsait teljesíti, ha kell akárkit megöl Aizen parancsára. Sok-sok évvel ezelőtt segített Aizennek hollowvá alakítani kapitányokat és alkapitányokat.(ők lettek a vaizardok) Karakurában Ichigo ellen harcolt a ban-kait is bevetve. Ichigonak esélye sem volt ellene. Miután Aizen legyőzte Uraharát, Yoruichit és Isshint, vele ment az igazi Karakurába, hogy elkészítsék a kulcsot. Mikor kettesben maradtak, akkor Gin a ban-kait használva Aizenre támadt és ellopta tőle a Hogyokut. Aizen azonban túlélte a csapást és rátámadt. Gin visszaemlékezéséből derül ki, hogy egyszer látta, amint 3 shinigami átadja Aizennek a Hogyokut, de előtte majdnem megölték Rangikut. Gin ekkor határozta el, hogy Aizen közelébe férkőzik és megöli őt. Gin mikor meglátta a megerősödött Ichigot, nyugodt szívvel halt meg.

 

4.osztag

 

Unohana Recu                                                                              harangvirág

index.pngUnohana a 4.osztag kapitánya. Neki és osztagának feladata a gyógyítás. Egy nagyon kedves nő. Ő mentette meg Hicugayát amikor Aidzen leszúrta. Amikor a 11.osztag panaszkodik az étel miatt ő lép be. A 11.osztag olyankor menekül. Beosztottjaival Las Nochesbe ment segíteni a sebesülteknek. Ő ment vissza Ichigoval az emberek világába Las Nochesből.

 

 

Kotecu Iszane 

A 4.osztag hadnagya Kotetsu Isane. Nővére a 13.osztag egyik helyettes hadnagy tisztje, Kotetsu Kiyone. Ő is Renji üldözője volt, mikor az elfutott Rukiaval.

 

 

 

 

5.osztag

 

 

Hirako Sindzsi 
Aizen Szószuke                                                                                            liliom

index.png

Aizen már régóta arra törekszik, hogy a hollowokat a társaival együtt(Ichimaru,Tousen) leigázza Soul Societyt és mindenki félje a nevét. A tanács embereit meggyilkolta, mindenki mást hipnózis-megtévesztés alatt tart és a tanács helyett minden parancsot ő adott ki, de erről senki nem tud semmit, kivéve Ichimarut és Tousent. Rukia kivégzését akarta felhasználni nagy szellemierő-tér létrejöttéhez és Soul Society elpusztításához. Kudarcot vall és Hueco Mundo-ba távozik, ahol az Espada-k seregét felújítva átveszi felettük az irányítást. Később kiderül, hogy ő volt az, aki a mesterét és több shinigamit hollowvá alakított (vaizardok). A shinigamik és arrancarok közötti harcba nem tudott beszállni, ugyanis Yamamoto főkapitány egy tűzgyűrűbe zárta őt,Ichimarut és Tousent. A vaizardok megérkezése után ingerli őket. Shinji hiába mondja, hogy ez egy csapda, Hiyori Aizenre támad, de Ichimaru a derekánál kettévágja. Ezután Shinji Aizenre támad. Aizen legyőzi a még harcképes kapitányokat és vaizardokat, majd Yamamoto főkapitányt is. Ekkor érkezik meg Kurosaki Isshin, Ichigo apja, hogy legyőzze Aizent. Aizen a Hougyoku-t (amivel hollowfikációt lehet végrehajtani) a saját testébe ültette, mivel annak egy különleges képessége van. Időközben megérkezett Urahara és Yoruichi, így Aizennek már 3 ellenfele lett, azonban őket is legyőzte. A harc alatt Aizen egész testét beborította a Hogyoku és mikor Isshin ezt a "bábot" széttörte, akkor hatalmas energia szabadult ki belőle. Aizen teljesen magába olvasztotta a Hogyokut és hollow szerűvé alakult. Ebben a formában könnyedén legyőzte 3 ellenfelét, majd Ginnel Karakurába ment, hogy elkészítse a kulcsot. A városban azonban Gin elárulta őt, rátámadt és ellopta tőle a Hogyokut. Először úgy tűnt Gin ban-kaija végzett vele, azonban felépült és hollowvá változott. Ebben az alakban pillangószárnyak nőttek a hátára és felgyorsult, majd végzett Ginnel. A megérkező, felerősödött Ichigo végzett Aizennel, akit a Hogyoku megmentett, így még tovább fejlődött és tökéletes hollow lett, azonban Ichigo végső technikája ellen tehetetlen volt. Miután elvesztette a Hogyoku erejét, Urahara egy pecsételő kidouval elfogta és Soul Societybe küldte, ahol 20 ezer évnyi börtönbüntetésre ítélték.

 

6.osztag

 

 

Kucsiki Ginrei

Kucsiki Bjakuja                                                                    kamélia                                                                        

index.png

Ő és alkapitánya, Renji mentek el Rukiaért Karakura városába. Ekkor találkozott legelőször Ichigoval, akit könnyen legyőzött. Következő találkozásukkor(Rukia kivégzésénél) Ichigo már tudja használni a Ban-kait, amin Byakuya nagyon meglepődik, hiszen a Ban-kai elsajátítása másoknak évekbe telhet, de Ichigo 2 nap alatt megtanulta. Byakuya fölényben van, de Ichigon úrrá lesz a hollow énje, felkerül a fiúra a hollow-maszk, és legyőzi Byakuyat. Ichigo előtt Renjivel kellett harcolni, ugyanis Renji is megakarta menteni Rukiat, ekkor láthatjuk Renji Ban-kaiját legelőször, kb. akkor tanulta meg, mint Ichigo. Byakuya Las Nochesben legyőzte a 7-es számú espadat, és így megmentette Rukia életét. Miután felgyógyult sérüléseiből Kenpachival együtt Yammy-ra támadtak és Ichigot visszaküldték az emberek világába. Egy hosszú harcban végeztek Yammyval, de nem lehet tudni hogyan.

 

7.osztag

Aikava Love  

Komamura Szadzsin                                          nárcisz

index.pngIgazából ő egy róka, de mindig maszkot kell viselnie, hogy ne jöjjenek rá, hiszen szégyelli ezt. Legjobb barátja Tousen. Mikor megtudja róla, hogy Aizen oldalán áll, akkor nem hisz a fülének-szemének és elhatározza, hogy visszavezeti Tousent a helyes útra. Ő mentette meg Ikkakut és Ibat Po-tól. Következő ellenfele Tousen lett, aki hollow alakja ellen kikapott. Tousen megakarta őt ölni, azonban Hishagi végzett Tousennel. Aizen ezután könnyedén legyőzte Komamurát.

 

 

 

 

 

8.osztag

 

Kjóraku Sunszui                                                            paradicsommadár virág

index.png

A 8. kapitánya, egy lusta szoknyapecér, szeret inni és szórakozni. Rózsaszín virágmintás köpenyében akár harc közben is leül szakézni az ellenséggel, de kerüli a csatákat, és jobban szeret dőzsölni. A legelső kapitányok közé tartozik, Yama-jii-nek becézi a főkapitányt. Legjobb barátja Ukitake Juushiro. Alkapitánya : Ise Nanao, visszafogott titkárnőféle, aki mindig egy könyvet tart a kezében. Ő noszogatja, ha valami munka akad. A két halálistenből az egyik, akiknek két kardos Zanpakutou-ja van. Rukia megmentésekor szembe került régi mesterével, Yamamotoval, de nagy harcra nem került sor. Jelenleg élete legnagyobb harcát vívja az 1. espadaval, Starkkal. Elmondja neki, hogy gyengébbnek hitte. Stark is meglepődött Shunsuin, ugyanis már egy jó ideje harcolnak és Shunsuiról még a kalapja sem esett le. Ezután egyből megvágja a kalapot és kis sérülést okoz a kapitánynak. Stark sokallt be először, ugyanis Shunsui nem akart támadni, mindig csak kitért támadások elől, ezért használta a teljes erejét. Mikor Wonderweiss megérkezett és átszúrta Ukitaket, akkor Stark kihasználva Shunsui figyelmetlenségét, közvetlen közelről hátba lőtte. Ezután halottat játszott mindaddig, amíg meg nem érkeztek a vaizardok és Lisa nem ment oda köszönni neki. Miután a két vaizard nem bírt Starkkal, Shunsui visszatért, hogy harcoljon ellene. A shi-kait használva sikerült legyőznie Starkot. Ezután ő is Aizenre támadt, de alulmaradt vele szemben.

 

 

 

 

9.osztag

 

Muguruma Kenszei 

Kuna Masiro                                                                               boglárka

index.png

Tószen Kaname 

Tousen legjobb barátja Komamura kapitány. A sorsuk nagyon hasonló, mindkettejüket lenézték régebben. Tousen ezért rossz útra tért, Aizen egyik alárendeltje volt, és segített neki Ichimaruval együtt hollowvá alakítani egy pár shinigamit. A shinigamik és hollow-k közti harcban Komamuraval és saját alkapitányával,Hisagival harcolt. Hisagit könnyen legyőzte, ezután felöltötte a hollow maszkját és Komamuraval is megküzdött. Végül bemutatta feltámadását és könnyedén legyőzte Komamurat. Mikor megakarta ölni, akkor Hisagi Tousen hátára ugrott, a fejét átszúrta a kardjával és aktiválta a shikait. Tousen előtt minden elsötétült.

 

 

 

10.osztag

 

Hitsugaya Toushiro                                                             sárga nárcisz

index.png

 

Hitsugaya a legfiatalabb kapitány Soul Society-ben. A Shinigamik csak zseninek emlegetik. Ruházata általában egyszerű, nem szokott magán ékszereket és egyebet viselni. A Shinigamik között Ichigo után még ő az, aki a hátán hordja a Zanpaktou-ját. Hinamori Momoval, az 5. osztag hadnagyával már régóta ismertik egymást, Hinamori afféle kistestvérként tekinti Hitsugayát. Máig igen jó a kapcsolatuk. Momo sokszor becézi Shiro-channak, amit Hitsugaya nagyon utál. A 3. espadaval,Halibellel harcol, azonban a ban-kai segítségével sem tudta őt legyőzni. Ezután Halibel is használta a zanpakutoja erejét. Hitsugaya rájött, hogy nincs más lehetőség, ezért legerősebb technikáját vetette be, amit még nem tud rendesen használni. Hatására hó hullik az ellenségre és amihez hozzáér az megfagy. Ha a 100. pehely is ráhull az ellenségre, akkor az egy jég virággá fagy és meghal. A képesség neve Hyoten Hyakkaso. Két vaizard segítsége sem volt elég, hogy legyőzzék Halibelt. Végül a harcuk közben Aizen ölte meg Halibelt, mert elégedetlen volt vele. Hitsugaya is Aizenre támadt, de alulmaradt.

 

11.osztag

 

Zaraki Kenpacsi                                                                      cickafark

index.png

A Peremvidék 80. kerületéből jött, vagyis a lehető legrosszabból. Élete a harc, célja, hogy ő legyen a legerősebb, és minden áron megakar küzdeni Ichigoval. Nem az esze az erőssége. Borzalmasan rossz a tájékozó képessége. Hadnagya Kusajishi Yachiru, (ő szintén nem a legjobb a tájékozódásban), akire még kislány korában talált rá, és ő adta neki a nevét. Szemkötője pedig különleges, és elszívja az ereje jó részét, és csak akkor engedi ki szabadjára a teljes erejét,ha bajban van. A fájdalmat is jól türi, és az se zavarja, ha harc közben Súlyos sérüléseket kap. A vér látványát pedig egyenesen élvezi. Ő az egyetlen kapitány, aki átalakította ruháját és a kapitányi köpenyét az előző kapitánytól vette el, akit legyőzött és így került az osztag élére. Mikor Ichigo és barátai behatoltak Soul Societybe, hogy megmentsék Rukiat, akkor Kenpachi mindenáron megakarta találni Ichigot és harcolni akart vele. Hosszú harc után végül kissé vitathatóan, de Ichigo győzött, ezután Kenpachi segített neki megmenteni Rukiat. Mikor Las Nochesben Ichigora az 5. espada fracciónja, Tesla halálos ütést akart mérni, akkor megjelent Kenpachi és megmentette őt. Ezután nehezen, de legyőzte az 5. espadat, Nnoitrat. Miután felgyógyult sérüléseiből, Byakuyaval Yammyra támadtak, Ichigot pedig visszaküldték az emberek világába. Miután Byakuyával legyőzték Yammyt, visszatértek Soul Societybe. Mikor osztaga a harcról kérdezte, annyit mondott, hogy rohadtul unalmas volt.

 

 

12.osztag

Hikifune Kirio 

Urahara Kiszuke                                                                           bogáncs

index.png

Kurocuchi Majuri 

Az őrült tudós az ellenséget kísérleti patkányoknak tekinti. Alkapitánya a maga alkotta, Kurotsuchi Nemu, akit a lányának is nevez, de szolgaként bánik vele, és gyakran rajta tölti ki a dühét, ami a lány szolgalelkén nem változtat. Saját magán is átalakított pár szervet, például a hiányzó füle helyére kihúzható sarlót "szerelt". Fura ollószerű sapkája van, és az arca meg a keze fekete-fehér. A körmeit félig festi be kékre, kivétel a jobb középső ujja, ahol közel 10 centis. Eddig egyszer volt látható "smink" nélkül, teljesen normális kinézetű kék hajú fickó. Ő felelős Ishida nagyapjának haláláért, ezért meg is küzd Ishidával, de veszít. Ishida ugyanis felhasználja a legnagyobb Quincy-k erejét, és így legyőzi Mayurit, de eltűnik az ereje (amit később apjától visszakap). Las Nochesben Mayuri legyőzte a 8. espadat, Szayel Aporro Granz-t, így megmentette Ishidat, Renjit és Nel 2 fracciónját.Ezután Ichigonak és Unohananak kinyitotta a kaput, hogy átmehessenek az emberek világába.

 

 

13.osztag

 

Ukitake Dzsúsiró                                                               tavaszi tőzike

index.png

Nyugodt, kedves ember, de sokat betegeskedik, és gyenge egészségi állapota miatt sokat kell pihennie, így sokszor a hadnagya foglalkozik az osztaggal, de ha kell ő is gondolkodás nélkül száll be a harcba. Rukia megmentésénél szembeszáll a főparancsnokával, Yamamotoval is. Az első espada fracciónjával "harcolt", azonban mikor az egyesült az espadaval, akkor Shunsui segítségére sietett. A váratlanul megérkező Wonderweiss átszúrta a testét, ugyan életben maradt, de harcképtelen lett.

 

Asztali nézet