Anime Legends
Minden ami anime :)

MENÜ

Jiraiya

 Múltja 

Keveset lehet tudni a múltjáról. Már kicsi korában nagyon perverz volt. Genin-ként a Harmadik (Sandaime Hokage - Sarutobi) tanítványa volt (a három Sannin). Mint, ahogy a Shippuuden mangában kiderül, először (egy küldetés után) három árvát vesz szárnyai alá. Ők Nagato, Konan és Yahiko. Egy ízben Nagato és Yahiko bajba kerülnek, de mire Jiraiya odaár a támadójuk már halott. Ekkor látja meg Nagato szemében a Rinnegant (egyik legerősebb és legősibb doujutsu). Jiraiya az eset után úgy döntött, hogy tanít a kis csapatnak ninjutsut. Mikor már úgy látta, hogy meg tudják magukat védeni hazament Konohába. Pár évre rá, híreket kapott, hogy az Akatsuki főnöke, Pain, isteni erőre tett szert, és legyőzhetetlen. Ettől Jiraya csak még kiváncsibb lett, és elhatározta, hogy megkeresi Pain-t. De helyette egy régi ismerőssel, Konan-val találkozott (akit a helyiek "Isten angyala"-ként becéztek). Végül Pain is megjelent, és ahogy Jiraiya sejtette, Nagato volt az (a teste megváltozott, de az arca ugyanaz maradt). Már csak Yahiko hiányzott, Pain azt mondta, hogy már régóta halott, de később Jiraya felfedezi, hogy Pain egyik teste Yahiko-é volt.

Későbbi tanítványa Minato (Negyedik), és másik két ismeretlen genin. Nem hanyagolható el persze Shiori nevű tanítványa sem.Shiori két társával együtt korosztályunk legkiválóbb genin chunin csapatát alkotta (Shiori 10 éves korában tett chunin-vizsgát).Róla még annyit hogy Jiraiya bátyjának középső leánya.(vagyis Jiraiya unokahúga) Majd a chuunin vizsga ideje alatt Naruto mestere lett. Ekkor tanította neki a Kuchiyose no jutsu (Megidéző technika)Majd mikor a Harmadik meghalt és új Hokage-t kerestek felkérték Jiraiya-t is, de ő inkább Tsunade-ra hárította a feladatot (aki ekkor nem tartózkodott a faluban). Narutot magamellé véve elment megkeresni. E keresés közben tanította meg a Rasengant (melyet csak Jiraiya és a Negyedik tud használni). Naruto először csak rövid ideig a tanítványa majd a Shippuuden előtti közel 2,5 évben is vele van.

Miután visszatér Naruto-val, Naruto-t ismét Kakashi gondjaira bízta, és elment híreket szerezni Orohcimaru-ról és az Akatsuki-ról.

Érdekesség, hogy Jiraiya-nak két súlyosabb sérülése volt, az egyiket Tsunade szerezte, amikor a női fürdőknél leselkedett, a másikat Naruto, amikor a Kilencfarkú róka csakrája szinte teljesen elöntötte őt.

Halála 
Mint ahogyan azt mindenki tudja, Pain egykor Jiraya tanítványa volt. Mikor Jiraya rájött el is ment megkeresni őt az Eső faluba, hogy legyőzze. Persze előbb informálta róla Tsunade-t is, aki arra fogadott, hogy Jiraya meghal (megjegyzés: Tsunade sosem nyer fogadást). Nos végülis több oka is volt Jiraya-nak, hogy elmenjen megölni Pain-t. Az egyik, hogy az Akatsuki vezére. A másik, hogy a Bölcs Varangy jóslata szerint Pain fog a shinobi világ forradalmáraként fellépni. És biztos nem jó szándékból, úgyhogy emiatt is elment hozzá. A harc nagyon durvára sikeredett, Pain először csak 3 testét vetette be. Jiraya-nak is komoly reakcióra volt szüksége, és bevetette az ú.n. "Béka remete" formát. Segítségül hívta "Béka papát és mamát" (igazából 2 békáról van szó, de ők így hívták egymást) Ez Jiraya legerősebb formája. De így is nehézkesen haladt a csata, ugyanis Pain mindegyik teste más képességeket használt. Az egyik pl a békaolajat szívta el, stb. Végül a 3-as duó, vagyis Jiraya és a 2 béka el kezdte elemezni Pain képességeit, és sikerült is felvenni a versenyt. Majd a 2 béka egy éneket vetett be, amely genjutsu hatással rendelkezett, mivel rájöttek, hogy ez lehet Pain gyengepontja. Végülis a terv bevált és Jiraya mind a 3 testet sziven döfte. Majd amikor menni készült, újból megjelent Pain, de ezúttal már 6 testtel. Ez tényleg elképesztő! Jiraiya-nak már semmi esélye nem volt a harcban. Még volt annyi ereje, hogy az egyik testet harcképtelenné tegye, és azt el is küldte Béka mamával Tsunade-hoz. De egy másik test keresztül döfte a torkát, és kezdett elvérezni. De mielőtt meghalt volna. Eszébe jutottak az emlékek, és az egész élete lepergett a szeme előtt. Saját akaraterejéből kényszerítette vissza magát az életbe. És utolsó csepp erejéből minden tudását átadta Béka papának, aki elviszi az információkat Konoha-ba...

 

Asztali nézet