Anime Legends
Minden ami anime :)

MENÜ

rasengan..jpg

A Rasengan egy nagy teljesítményű technika, melyet Namikaze Minato hozott létre. 3 évet töltött a fejlesztésével, de meghalt mielőtt még végezhetett volna vele. Ennek ellenére a Rasengan egy nagyon hasznos és nehezen elsajátítható technika lett.

A Rasengan nem igényel kézpecsétet, ’csupán’ a chakra irányítását kell mesterien művelni hozzá. Tömör jellege és sebes forgása révén szétszaggat mindent, ami az útjába kerül. Azonban ez egy befejezetlen technika, mert Minatonak, sőt még Jiraiyának sem sikerült ötvözni a természetmanipulációval a formamanipulációját. Naruto volt az első, akinek sikerült. Így született meg a Rasenshuriken.

A Rasengan elsajátítása egy lépéses folyamat.

Első lépés: a felhasználónak egy áramlást kell létrehoznia a tenyerében. Ehhez szükséges a fára mászás és a vízen járás gyakorlata, hiszen először megfelelő mennyiségű chakrát kell felhalmozni és szinten tartani, majd kiereszteni. A lépés elsajátításának módja egy vízzel teli lufi kidurrantása. A lépés az áramoltatást hangsúlyozza.

Második lépés: itt már az erőn van a hangsúly. Ez az edzés gumilabdával történik, mivel ez sokkal vastagabb, erősebb és töményebb, így nagyobb koncentrációt igényel és jóval több chakrát.

Harmadik lépés: ez a lépés az előző kettő összekapcsolása. Tehát a chakra forgó mozgását és erejét kell szinten tartani a megfelelő arányban, valamint ügyelni kell a formájára is. Ekkor a Rasengan önfenntartóvá válik, támadásra alkalmazható lesz.

Rasengan használók: Namikaze Minato, Jiraiya, Uzumaki Naruto, Hatake Kakashi, Sarutobi Konohamaru. Narutonak és Konohamarunak szüksége van árnyékklónokra a technika kivitelezéséhez.

Rasengan fajták: Bijuu Rasengan

Chou Oodama Rasengan – Legvégső Rasengan

Dokonjou Rasengan – Belező Rasengan

Fuuton: Rasengan – Szél elem: Rasengan

Fuuton: Rasenshuriken – Szél elem: Rasenshuriken

Mikazuki Rasengan – Holdsugár Rasengan

Nanairo no Rasengan – Hétszínű Rasengan

Naruto to Shion no Chou Chakura Rasengan – Naruto és Shion Óriás Rasenganja

Oodama Rasengan – Óriás Rasengan

Rasen Chou Tarengan – Óriás Rasengan Zárótűz

Rasenkyuugan – Rasengan Vákuum

Rasenrangan – Multi Rasengan

Senjutsu: Rasenrengan – Bölcs technika: Rasengan Zárótűz

Senpou: Chou Oodama Rasen Tarengan – Remete művészet: Megállíthatatlan Óriás Rasengan Zárótűz

Senpou: Oodama Rasengan – Remete művészet: Óriás Rasengan

Taikyoku Rasengan – Legfőbb Végső Rasengan

Tatsumaki Rasengan – Tornádó Rasengan

Tsuin Rasengan – Iker Rasengan

Wakusei Rasengan – Rasengan Bolygó

 

Asztali nézet